Slyšíš ty svaté hory?

Shavo Odadjian (arménsky Շավո Օդադջյա)

11.07.2008 19:37

 

Je baskytarista metalové kapely System of a Down z Los Angeles.

Narodil v Arménském Jerevanu 22.4. 1974, ale brzy odešel s rodinou do Itálie, odkud se přesunul do L.A. v Kalifornii. Jako mladý jezdil na skateboardu a poslouchal punk rock a heavy metal, sám uvádí kapely Kiss, Black Sabbath, Punk Angels a Slayer. Chodil na stejnou školu (Alex Pilibos Elementary School- Arménská škola v LA) jako Daron Malakian a Serj Tankian, v té době se ovšem neznali, byl mezi nimi věkový rozdíl (Serj je ročník 1967, Shavo 1974 a Daron 1975)

Shavo režíroval také velkou část videoklipů k singlům SOAD (např. "Areials", "Toxicity", "Question!" nebo "Hypnotize); používá přitom inovativní metody a vytváří tak zajímavou a surrealistickou atmosféru. Říká se, že video k singlu „Question!“ bylo natočeno podle snu, který se Shavovi zdál.

Na koncertech má asi nejvíc energické vystupování a udržuje nejbližší kontakt s publikem. Někdy se dokonce natírá fosforem, aby byl opravdu k nepřehlédnutí.

Po začátku pauzy System of a down se pustil do projektu s RZA z Wu-Tang Clanu a založili skupinu Achozen.

Dále v době pauzy SOAD dal vzniknout projektu „urSession“*, což je web, který slouží pro prezentaci a vyhledávání různých hudebníků; např. hledá-li kapela nového bubeníka stačí kouknout na urSession a prohlédnout prezentace registrovaných bubeníků.

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------

* - www.ursession.com

 

 

zdroj: Wikipedia

v.1.1; Pavel Eder © 2008-2009 všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode