Slyšíš ty svaté hory?

Daronovo vybavení

11.07.2008 20:04

KYTARY:
Používá velké množství kytar. V prvním období kolem roku 1997 použivá Fender Stratocaster (později Stratocaster používá na koncertech Serj).V dalším období používá kytary Ibanez Ic400 a Ic300 tyto kytary nepravidelně střídá v období kolem roku 2002. Nejčastěji používá Ic400 s grafikou kterou navrhl jeho otec (Vartan Malakian který, později navrhoval grafiku Mezmerize/Hypnotize a jeho grafika je i na Daronově kytaře Ic300). Kytary Ibanez si nechal daron dělat na zakázku takže sou velmi zřídka viděny volně v prodeji. Vyjímku tvořila limitované edice s grafikou Vartana Malakiana o 100 kusech, která byla nabízena na e-bay.com.
  V posledním období 2005/2006 používá Daron Malakian kytary Gibson, přesněji GIBSON SG Special Faded a Gibson SG 61. Obě vlastní v červené a bílé verzi. Kytaru Jackson RR5, Gibson Les Paul a další používá ve studiu při nahráváni alb.Dále Daron vlastní velké množství kytar, které používá v soukromí. O vybraných kytarách najdete info o pár řádků níže.

 

ZESILOVAČE:
Za dob, kdy hrál na kytary Ibanez IC, používal Marshall Bluesbreaker a Marshall Super Lead. Od natočení Mezmerize/Hypnotize se o jeho prvotřídní zvuk starají zesilovače značky Mesa/Boogie. Raritkou je jeden z Daronových prvních zesilovačů - Carvin, který prý stále vlastní a v soukromí hojně využívá.

 

EFEKTY A PEDÁLY:
Opět můžeme rozdělit toto jeho vybavení na dvě části. Za dob před natočením Mezmerize/Hypnotize Daron využíval BOSS multiefekt GT-5 a krabičky DS-1 (distortion), CH-1 (chorus) a MT-2 (metal zone) , od natočení používá tyto: BOSS MT-2, Fulltone Clyde Wah Pedal, Planet Waves Pedal Tuner.

 

LADĚNÍ:
Pokud si chcete zahrát se SOAD (1997 - 2003), pak nalaďte CGCFAD. Pokud máte chuť přehrávat songy z nových alb (Mezmerize/Hypnotize), nalaďte DbAbDbGbBbEb (o půltón výš).
 

 

 

zdroj: systemofadown.cz

v.1.1; Pavel Eder © 2008-2009 všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode